Centraal op de Bierkade

IMG_0072
In de prachtige voormalige kaaspakhuizen ‘Alkmaar’ en ‘Gouda’ aan de Bierkade 4 in Hoorn biedt Stichting Creatieve Broedplaatsen Hoorn werkruimte aan zowel startende ondernemers, als aan creatieve ondernemers die hun onderneming al een eindje op weg hebben.

Het monumentale pand is prachtig gelegen – midden tussen het pitoreske havenkwartier en de gezellige binnestad en biedt huurders volop mogelijkheden om samen te werken en samen te profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerk.

Een bruisend bolwerk met veel interactie en kruisbestuiving, midden in de reuring van de stad, dat is de gedachte achter Kaaspakhuizen Bierkade.

Bierkade Centraal
Op de begane grond bevindt zich een prachtige, grote ruimte. In deze ruimte ontwikkelt de stichting een centrale ontmoetingsplek voor ondernemers, creatievelingen, mensen die een tijdelijke werkplek nodig hebben, mensen die willen vergaderen, kunstenaars, fotografen, muzikanten, artiesten, kunst- en cultuurliefhebbers én hun netwerk, de buurt en toeristen.

De multi-functionele sfeervolle ruimte met balkenplafond en steunpilaren, authentieke bakstenen vloer en originele kaasweegschaal wordt op dit moment omgevormd tot een plek waar elke genoemde een passende (werk)plek kan vinden. We noemen de ruimte Bierkade Centraal.

Bierkade Centraal wordt voor en door de gebruikers en geïnteresseerden ontwikkeld. In een projectfolder wordt het plan – bestaand uit verschillende deelprojecten – kernachtig toegelicht. Daarbij is alle ruimte voor ieders eigen inbreng. Creativiteit voorop! Hou de website in de gaten voor recente ontwikkelingen en meer details over het plan.

IMG_0081Bouw mee aan Bierkade Centraal!

Ben jij handig, ondernemend, creatief? Een schrijver, (mee)denker, coördinator, planner, kleurexpert, verzamelaar, tekenaar of rekenaar? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Naast werk- en denkkracht is uiteraard ook budget en materiaal hard nodig.

  • Wil je een bedrag doneren of een deelproject sponsoren?
  • Heb je materialen over zoals hout, stof, verf(middelen), meubels, gereedschap?

Neem gerust contact met ons op of kom een kijkje nemen aan de Bierkade.

Voor meer informatie neem contact op met Bas de Vries (06 – 10 55 21 46) of per mail: info@basvanoranje.nl